top of page

Coronaviruset

Uppdaterat: 2 apr. 2020


2/4-2020


Under gårdagen stramades regelverket gällande idrottsutövning upp avsevärt


Jag var igår i kontakt med lokala RF representanter för att få deras tankar gällande hur vi agerat samt en rekommendation på hur vi ska göra framöver. De tyckte att vi som klubb agerat på ett bra sätt. Vi tog betydligt tidigare än andra det tuffa beslutet att stänga dojon för den normala verksamheten.


Vidare gav de oss stöd i att fortsätta hålla dojon öppen för enskilda individer som tillsammans med sin uke vill underhålla sin Ju-jutsukompetens, naturligtvis under förutsättning att de som tränar följer de direktiv som tidigare meddelats.

Flera föreningar gör på liknande sätt och sköts det bra så är det något som de rekommenderar.


En enig styrelse kom igår kväll fram till att vi tillsvidare fortsätter enligt tidigare beslut, att tillåta individuell träning. Dock kan vi inte nog betona vikten av att ni som väljer att träna i lokalen till punkt och pricka följer de direktiv som finns.


Vi följer naturligtvis noga händelseutvecklingen och återkommer på hemsidan och på Facebook med information efter hand.


Var rädda om Er!


Fredrik Wennolf

Ordförande MJJK


28/3-2020


Hej på Er alla!   

Vem skulle för tre månader sedan trott att Sverige under våren skulle befinna sig i en folkhälsokris som saknar motstycke i modern tid?

Tyvärr är vi nu där och de senaste dagarnas rapporter från myndigheterna tyder på att vi fortfarande har långt kvar innan det vänder.

Styrelsen hade sammanträde den 25:e mars och här kommer en sammanfattning av detta möte.

Planerade träningspass Inställda fram till och med den sista april. Om situationen ändras avsevärt, till det bättre så kommer vi så klart att köra igång tidigare. Sista veckan i april meddelar vi vad som gäller framöver. 

Egen träning Vi har världens bästa dojo, som nu är tom, och många medlemmar med ett behov av att göra av med överskottsenergi, gärna med en uke som offer...

Styrelsen har därför beslutat att medlemmar i vuxengruppen tillåts träna i dojon under följande premisser:

All träning sker på egen risk eftersom det ej är troligt att klubbens försäkring gäller vid skada.

  • Håll er borta från dojon i minst två veckor efter ni haft misstänkta symtom eller varit förkyld samt om ni varit i kontakt med någon med misstänkt covid-19

  • Tvätta händerna och fötterna noggrant innan och efter träning

  • Städa dojon noggrant efter er

  • Om ni använder gymmet (för de som betalt) så måste ni ta med egen handdesinfektion och både innan och efter användandet av ett redskap noggrant rengöra det.

  • Max 8 personer bör träna samtidigt i den stora dojon och max 4 i den lilla.

  • Även andra klubbar kan ha folk på plats för spontana pass så ta ej för givet att kvällstid funkar, det kan vara fullt enligt ovan nämnda maxantal.

De flesta av oss är fullt friska och klarar förmodligen en covid-19 utan några problem. Vi måste dock tänka på dem i samhället som vi kan komma att smitta, och som ej har samma förutsättningar oss. Så vänligen ta dessa instruktioner på allvar och följ dem.

Klubbens instruktörer har nycklar för utlåning och de nås på instruktor@mjjk.com

Gradering Vi har beslutat att förlänga terminen till slutet av juni med förhoppning att så många som möjligt kan vara redo för en gradering sista helgen i juni eller första i juli. Den planen fungerar så klart endast om vi kommer igång med organiserad träning i mitten på maj. Om det ej blir så får vi kika på andra alternativ.

Hör gärna av er till mig eller till någon annan i styrelsen om ni har frågor.

Over and out!

Fredrik Wennolf

Ordförande & Instruktör

0705-935360

Malmö Ju-jutsuklubb12/3-2020

Kära medlem i Malmö Ju-jutsuklubb! På grund av den explosionsartade spridningen av coronaviruset (covid-19), som nu av WHO klassas som en pandemi, har klubbens styrelse idag haft möte. En enig styrelse beslutade att vi med omedelbar verkan ska upphör med våra instruktörsledda pass. Den 31 mars tar vi ett nytt beslut baserat på hur läget är då. Vi tycker så klart att det är enormt tråkigt att behöva ta detta beslut men såg det som nödvändigt. Vi har som ni vet varit proaktiva från första början och tagit fullt ansvar för vad vi som klubb kan göra för att hindra smittspridningen. Ni som i och med uppehållet känner oro för att missa värdefulla pass, inför en stundande gradering, kan vara lugna! Vi kikar på lösningar som gör att de förlorade passen tas igen och vi återkommer i denna fråga. Om ni har funderingar så hör gärna av er till mig. Hjärtliga hostningar, Fredrik Wennolf - Ordförande & Instruktör MJJK 0705-93536011/3-2020

Som ni vet så sprider sig Coronaviruset nu mycket snabbt och det är inte bara de som varit på resande fot som nu är smittbärare. Det finns flera dokumenterade fall i närområdet och har ni varit i kontakt med någon med bekräftad smitta så måste ni hålla er borta från dojon i minst två veckor.


Visa också hänsyn och kom ej till dojon om du känner dig krasslig eller på något vis har förkylningssymptom. Detta gäller så klart alla som som vistas i dojon.


Vi hoppas att alla följer denna uppmaning och att vi kan undvika smittspridning i dojon. Om vi ej lyckas kommer det förmodligen kommer att leda till att vi måste stänga ner verksamheten under en tid.


29/2-2020

Om du eller någon nära familjemedlem varit på resa i något högriskområde (i dagsläget Asien, Iran eller norra Italien) ska du inte komma på träningen eller vistas i dojon inom

två veckor från hemkomsten. Blir du sjuk eller förkyld under denna tid så är du välkommen tillbaks först två veckor efter du blivit frisk.


Två veckor är den i nuläget fastställda inkubationstiden. Under denna tid uppvisar man ofta

ej några symtom men kan ändå vara smittbärare.


Eftersom vi på klubben har aktiva medlemmar med nedsatt immunförsvar, där coronaviruset kan vara livshotande, så ber vi er att respektera beslutet som styrelsen tagit.


Detta gäller tillsvidare men vi följer så klart utvecklingen noga och beroende på vad som sker så kan beslutet komma att ändras.


Fredrik Wennolf, ordförande

0705-935360

Senaste inlägg

Visa alla

GRADERING 8 JUNI

Lördagen den 8 juni är det gradering för MON (barn) och KYU (vuxna). (Våra miniorer har uppvisning lördagen innan) OBS! Ni som ska till 1 KYU graderar helgen efter, den 16:e juni, i vår dojo inför Skå

SOMMARLÄGER KALMAR

Monbarn 3-5/8 2024 för mer info se förbundets hemsida under kalender https://www.ju-jutsukai.se/evenemang/barnsommarlager-i-kalmar-3-5-8-2024/ ​ Vuxna 6-10/8 2024 för mer info se förbundets hemsida un

Kommentare


bottom of page