top of page

TRÄNING 2021

VUXENTRÄNING


Instruktörsledda pass i dojon

Det kommer nya direktiv från myndigheterna den 24:e januari och därefter kan vi ta beslut om hur och när vi kör igång med träningen igen.


Egenträning

Vill man träna i gymmet, eller i dojon med dedikerad uke, så går det bra att låna nyckel från någon instruktör. Följ noga de skärpta städrutinerna samt håll avstånd till andra i dojon.


Videopass

En hel del av er har under pandemin valt att hålla igång och träna själv, med systemboken som hjälp. Boken är riktigt bra men som elev så behöver man även se tekniken genomföras. Man får genom att titta på hur en instruktör gör en teknikförståelse som leder till större möjlighet att själv kunna lyckas med tekniken.


I december påbörjade vi därför ett internt MJJK projekt som gick ut på att videofilma våra tekniker och vi blev klara med kihon wazan första veckan i december. Filmerna finns på hemsidan under media / distansundervisning och vuxna medlemmar kan få koden av mig.


Dagen efter vi lagt upp filmerna på hemsidan blev jag kontaktad av förbundsstyrelsen. De gillade vad de såg och ville att filmerna skulle bli officiella förbundsfilmer.


Om redigeringen blir godkänd av förbundsstyrelsen så är förhoppningen att filmerna kan läggas upp på förbundets hemsida i januari.


GRADERING

Speciella tider kräver speciella lösningar. Du och din uke kontaktar er instruktör och lägger gemensamt upp en plan för hur ni ska bli redo för graderingen. När ni och er instruktör känner att det är dags för ert nya bälte så blir det gradering utan publik.


BARNTRÄNING

Vår förhoppning är att kunna komma igång med barnträningen snarast efter den 24:e januari. När vi vet vilka krav som ställs på oss alla efter de nya direktiven släppts så återkommer instruktörerna med information. Vi kan av säkerhetsskäl ej erbjuda egenträning i dojon för barn och vi kommer inte heller att filma barnteknikerna eftersom det ej är lämpligt att barn tränar ju-jutsu själva eller med föräldrar eller syskon... ;-)


MISSA EJ VIKTIG INFO

Gå med i vår Facebook grupp för medlemmar samt besök hemsidan regelbundet för uppdateringar så att ni ej missar något viktigt

Senaste inlägg

Visa alla

GRADERING 8 JUNI

Lördagen den 8 juni är det gradering för MON (barn) och KYU (vuxna). (Våra miniorer har uppvisning lördagen innan) OBS! Ni som ska till 1 KYU graderar helgen efter, den 16:e juni, i vår dojo inför Skå

SOMMARLÄGER KALMAR

Monbarn 3-5/8 2024 för mer info se förbundets hemsida under kalender https://www.ju-jutsukai.se/evenemang/barnsommarlager-i-kalmar-3-5-8-2024/ ​ Vuxna 6-10/8 2024 för mer info se förbundets hemsida un

コメント


bottom of page